Rolluiken - voor extra bescherming van uw woning 

Rolluiken zijn ideaal om uw woning te beschermen tegen allerlei invloeden van buiten. Zo kan een rolluik dienen als zonwering, zorgen voor het verduisteren van uw slaapkamer of voor bescherming tegen wind en regen. Door de hoge geluidwerende eigenschappen van een rolluik, zorgen zij voor een ongestoorde nachtrust. De isolerende werking komt van pas in zowel de zomer als de winter. Rolluiken houden uw woning in de zomer door hun zonwerende eigenschappen heerlijk koel. In de winter zorgen de isolerende materialen ervoor dat de warmte in de woning niet verloren gaat.

 

Eén van de belangrijkste redenen voor de aanschaf van rolluiken is tot slot de extra beveiliging tegen inbrekers. Een inbreker kiest veelal voor de woning die het eenvoudigst toegankelijk is. Meer tijd en moeite vormen voor een inbreker extra kans om betrapt te worden. De degelijke rolluiken van Bohaco vormen dan al snel een behoorlijke drempel.

 

Bohaco biedt diverse mogelijkheden op het gebied van rolluiken waarbij gebruiksgemak en kwaliteit voorop staan. Afhankelijk van uw situatie kiest u uit voorzetrolluiken, inbouwrolluiken, opbouwrolluiken of een rolpoort. Hierbij is handbediening mogelijk maar wanneer u van extra comfort houdt dan kiest u natuurlijk voor elektrische rolluiken, eventueel met afstandsbediening en automatische bediening.

Voorzetrolluiken 

Wilt u profiteren van de voordelen van rolluiken, maar heeft u geen rolluiken geplaatst bij de bouw van uw woning? Dan zijn voorzetrolluiken een zeer geschikte optie. Kies voor een vierkante kast of voor een met afgeronde vormgeving.

Inbouw of opbouw rolluiken 

Wanneer u kiest voor nieuwe ramen dan kunt u rolluiken laten inbouwen of opbouwen. Dit kan bij zowel renovatie als nieuwbouw. De rolluikkast wordt boven het raam geplaatst en kan aan de buitenzijde zelfs volledig aan het zicht onttrokken worden. Met inbouw rolluiken of opbouw rolluiken profiteert u van comfort én design. Zeker wanneer u ook kiest voor elektrische rolluiken.

Rolpoort 

Een rolpoort is een soort rolluik dat toegepast wordt in bepaalde specifieke situaties. Denk hierbij aan een overkapping of carport die u 's avonds wilt afsluiten of ruimte in een winkel die 's avonds afgesloten dient te worden. Een rolpoort kan in bepaalde gevallen ook een praktische oplossing zijn als alternatief voor een garagedeur.

Compleet assortiment 

Rolluiken passen uitstekend bij kozijnen of deuren van Bohaco. Naast rolluiken heeft Bohaco ook een breed assortiment aan zonwering.