Zonneschermen - voor een comfortabel terras 

Zonneschermen zorgen niet alleen voor schaduw maar ook voor een beschutte leefruimte voor heerlijke uren buiten. Iedere situatie vraagt om een andere soort zonnescherm. Bohaco heeft een groot assortiment aan zonneschermen en heeft hiermee vele jaren ervaring. Zo kan zij dan ook voor iedere situatie een perfecte en duurzame oplossing adviseren. De zonneschermen van Bohaco garanderen kwaliteit en zijn verkrijgbaar in een grote diversiteit aan kleuren en uitvoeringen.

 

De kwaliteit van een zonnescherm is afhankelijk van vele factoren. De constructie, doek, motor, toepassing van een weersensor en montage; allemaal dragen zij bij aan de kwaliteit van uw zonnescherm en de hoogte van de investering die hiermee gepaard gaat. Een verstandige investering in zonneschermen van Bohaco garandeert u vele uren terrasplezier. Om deze uren nog aangenamer te maken zijn Bohaco zonneschermen uit te rusten met verlichting en verwarming . Dit alles natuurlijk gecombineerd met optimaal bedieningsgemak door middel van een afstandsbediening.

CreĆ«er zelf online uw zonnescherm 

Met deze gemakkelijk te gebruiken applicatie ontwerpt u online, driedimensionaal uw ideale zonnescherm. De configurator werkt heel eenvouding zoals een computerspel en bevat alle mogelijkheden op het gebief van lichtlijsten, terrasverwarming, doekdessins en framekleuren. Is uw ontwerp klaar dan mailt u het eenvoudig naar Bohaco en verzoekt u ons contact met u op te nemen voor aanvullend advies of een offerte. Of u mailt het ontwerp naar u zelf, zodat u er nog eens op uw gemak naar kunt kijken.

 

De terrasconfigurator is onderdeel van de terraswerelden pagina waar u terecht kunt voor alle informatie over zonneschermen en overkappingen.

 

Ga naar de terraswereldenpagina en klik op terrasconfigurator.

Knikarmscherm 

Een veelvoorkomend type zonnescherm is het knikarmscherm of zonnescherm met knikarm. Dit type zonwering is geschikt als terrasoverkapping, doordat het een hele flauwe helling heeft. Hoewel deze zonwering gevoelig is voor wind, zorgt de knikarm en de solide constructie voor een optimale verdeling van de kracht. Door het toepassen van een wind- en regensensor, worden eventuele risico's tot een minimum beperkt.

Variatie in knikarm zonneschermen 

Bij zonneschermen wordt onderscheid gemaakt tussen open zonneschermen, halfcassette zonneschermen en cassette zonneschermen. Het verschil bestaat uit de mate waarin het scherm gesloten kan worden. Bij een open zonnescherm blijven de armen en het doek in het zicht. Hoewel dit een voordelige keuze is, adviseert Bohaco dit scherm alleen bij beschutte plaatsen. Er kan eventueel een extra aluminium dak boven dit scherm gemonteerd worden om het te beschermen tegen sneeuw en regen.

 

De halfcassette zonneschermen hebben als voordeel op het basisscherm dat zij ook op minder beschutte plaatsen beschermd zijn tegen weersinvloeden. Bij dit type ligt het doek namelijk in het halfronde dakprofiel. Het stabiele uitvalprofiel sluit het geheel bij gesloten toestand helemaal af.

 

De cassette zonneschermen zorgen voor optimale bescherming en zijn daarmee een zeer duurzame oplossing. Zowel het doek als de zonneschermarmen verdwijnen bij gesloten toestand geheel in de cassette. Zij profiteren dus van optimale bescherming. Heeft u een groot terras, dan hebben de cassette zonneschermen nog een belangrijk voordeel. Zij hebben de grootste oppervlakte mogelijkheden.

Uitvalschermen voor praktische toepassing 

Op plaatsen waar u geen vrije doorloop nodig heeft, is het meest praktisch om uitvalschermen toe te passen. Een uitvalscherm neemt weinig ruimte in beslag en is bij vrijwel alle ramen eenvoudig toe te passen. Bij het uitvalscherm van Bohaco heeft u de keuze uit een voordelige open zonwering met onbeschermd doek en een cassette variant met een ronde en vierkante vorm waarbij het doek tegen regen beschermd is.

Zonneschermen met vele extra's 

De zonneschermen van Bohaco zijn exclusieve producten en logischerwijze uit te breiden met vele extra's. Zo kiest u voor verlichting en verwarming om ook in de avonduren te kunnen genieten van uw terras. Een wind en regen automaat zorgt voor het automatisch inlopen van uw scherm bij slecht weer. Een zijwandscherm en volant zorgen voor meer beschutting tegen wind en laagstaande zon. Uiteraard is dit alles bedienbaar met afstandsbediening vanuit uw luie stoel.